به منظور ارزیابی پاسخ ارقام پائیزه کلزا (Brassica napus L.) به سطوح مختلف تنش شوری، آزمایشی بصورت آزمایش فاکتوریل با طرح پایه کاملا تصادفی در سه تکرار در سال 1401 به اجرا در آمد. عامل اول چهار سطح شوری شامل S0 (محلول هوگلند بعنوان شاهد)، S1 (50)، S2 (100) و S3 (150) میلی مول و عامل دوم هشت رقم کلزای پائیزه بودند. در طول آزمایش، صفات ماده خشک، تعداد غلاف در بوته، تعداد غلاف بارور در بوته، تعداد غلاف پوک در بوته، وزن هزاردانه، تعداد دانه در غلاف، عملکرد روغن، درصد روغن و عملکرد دانه اندازهگیری شد. با توجه به نتایج بدست آمده کلیه صفات مورد بررسی تحت ﺗﺄثیر شوری قرار گرفتند؛ بطوریکه افزایش سطح شوری در کلیه ارقام مورد ارزیابی موجب کاهش معنیداری در همه صفات مورد بررسی، بجز تعداد غلاف پوک در بوته گردید. میزان کاهش در صفات مورد بررسی در ارقام مختلف متفاوت بود؛ بطوریکه برخی از ارقام، کاهش کمتری را تجربه نمودند و در این میان رقم SLM 046 نسبت به سایر ارقام موفقتر عمل نمود و در بالاترین سطح شوری (S3) با کسب بالاترین میانگینهای صفات مرتبط با عملکرد، حصول بیشترین عملکرد دانه (به میزان 52/10 گرم در گلدان) و عملکرد روغن (به میزان 26/3 گرم در گلدان) را رقم زد. در مقابل رقم Elit در سطح شوری S3، با نمایش یک عملکرد ضعیف، با به دست آوردن کمترین میانگینهای عملکرد دانه (به میزان 76/3 گرم در گلدان) و عملکرد روغن (به میزان 05/0 گرم در گلدان) در جایگاه آخر قرار گرفت.